Stressvrij vliegen

Hoewel een vakantie heel ontspannend zou moeten zijn, is dat bij het reizen vaak niet het geval. Vooral vliegen roept behoorlijk wat stress op bij sommige mensen, omdat je aan een bepaalde tijd vast zit. Om te voorkomen dat je helemaal gestresst naar het vliegveld gaat geef ik je graag wat tips!

 

 

  1. De stress begint meestal al bij het inpakken; ‘Heb ik wel alles mee?’, ‘zit mijn bikini al in de koffer?’. Dit is natuurlijk geen goed begin. Zorg ervoor dat je gestructureerd je koffer inpakt (check het filmpje hieronder om te kijken hoe je dit kan doen). Als je bang bent dat je iets vergeet, is het handig om van te voren een checklist samen te stellen. Je hebt verschillende site’s  waar complete lijsten staan met spullen om mee te nemen op vakantie. De spullen die jij sowieso mee wil nemen kan je aanvinken. Uiteindelijk krijg je je eigen paklijst. Super handig dus!

 

Paklijst samenstellen: https://www.opreis.nl/reisvoorbereiding/meenemen/

 

 

2. Een goede voorbereiding is het halve werk! Leg voor je gaat slapen alvast je kleren voor de volgende dag klaar, verzamel alle belangrijke reisdocumenten en pak je tas die mee het vliegtuig in gaat (handbagage) in.

 

 

3. Zorg voor voldoende slaap. Reizen kan erg vermoeiend zijn en als je die avond niet goed hebt geslapen ben je die dag extra prikkelbaar en dus ook gevoeliger. Hierdoor kan de stress behoorlijk toenemen.

 

 

4. Zorg dat je optijd opstaat. Zet je wekker desnoods vier keer zodat je zeker weet dat je je niet verslaapt. Als je lekker rustig aan kan doen geeft dat een veel rustiger gevoel dan dat je je moet haasten omdat je anders je vlucht mist.

 

 

5.  Eenmaal op het vliegveld aangekomen, zie je dat je nog behoorlijk wat tijd over hebt. Wachten is de meest logische optie, maar hierdoor kan de stress juist weer oplopen. Leid jezelf af en zorg dat je even in beweging bent!  Koop een lekker kopje koffie, eet een broodje of neem een kijkje in de vele winkeltjes op de luchthaven.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s